Wat is een serum en hoe gebruik je het?

Wat is een serum?

Een serum is een huidverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen. Het is meestal vloeibaar of gelachtig van structuur en trekt snel in de huid. Een serum kun je aanvullend op je dagelijkse huidverzorging gebruiken om bepaalde huidproblemen aan te pakken en te verhelpen en je huid zo een extra boost te geven. Er zijn bijvoorbeeld ook serums die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid rondom de ogen. 

Wat doet een serum?

Een serum biedt door de hoge concentratie aan werkzame bestand delen extra verzorging aan de huid. Een serum zorgt er ook voor dat de werkzame stoffen in je dag- of nachtcrème beter worden opgenomen.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum breng je ‘s ochtends en / of ‘s avonds aan op je gehele gezicht en eventueel op je nek. Reinig voordat je het serum gebruikt je gezicht eerst goed. Omdat een serum zeer geconcentreerd is en goed uitsmeert, heb je maar een paar druppels nodig. Breng na het serum je dag- of nachtcrème aan.

Wat is het verschil tussen een serum en een crème?

Een serum is wat dunner en meer vloeibaar van structuur dan een crème. Een serum brengt makkelijk aan en trekt meestal snel in de huid. Het laat geen vettig laagje achter op de huid. Een crème is vaak wat voller en vetter van structuur. Een serum pakt vaak een bepaald huidprobleem aan maar is vaak niet voldoende voedend om als enige huidverzorgingsproduct te gebruiken. Een crème voedt en hydrateert de huid. Breng daarom na je serum een crème aan om te voorkomen dat de huid gaat trekken.

Wat is het verschil tussen een serum en een gezichtsolie?

Een olie is meestal iets vetter van structuur dan en serum en zeer hydraterend voor je huid. Een olie is daarom geschikt voor mensen met een droge of vochtarme huid. Een serum gebruik je voor je dagcrème. Een olie gebruik je na je dagcrème om het product als het ware te 'locken' zodat het goed in je huid trekt.