Hoe verduurzaam je je beautyroutine? 

Gebruik herbruikbare verzorgingsproducten

Ban wegwerpproducten uit je badkamer, vervang ze door herbruikbare beautyproducten en verminder zo eenvoudig je afval. Een goed voorbeeld van een herbruikbaar beautyproduct zijn wasbare wattenschijfjes, een milieuvriendelijk alternatief van de katoenen variant. Je vermindert hiermee niet alleen je afvalproductie, maar het is op den duur ook beter voor je portemonnee omdat je de komende jaren geen wattenschijfjes meer hoeft te kopen. Ook zijn er herbruikbare wattenstaafjes, een duurzaam alternatief voor plastic wattenstaafjes. Met een herbruikbaar wattenstaafje bespaar je 2000(!) wattenstaafjes die anders in het milieu terecht zouden komen.

Koop plasticvrije verzorgingsproducten

Per persoon verbruiken we gemiddeld 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Een deel hiervan komt van verpakkingen van verzorgingsproducten zoals shampoo en douchecrème. Een goede (eerste) stap is het vervangen van plastic flessen door plasticvrije beautyproducten zoals een shampoobar en showerbar. Met één shampoo- of showerbar bespaar je 2 tot 3 plastic flessen! Daarnaast zijn shampoo- en bodybars gemaakt met natuurlijke ingrediënten en daarom veel beter voor je gezondheid. 

Ook kun je plastic producten zoals tandenborstels vervangen door een variant van bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal omdat het snel groeit en daarbij weinig water nodig heeft én biologisch afbreekbaar is. Ook zijn er tandpastatabletten verkrijgbaar die je in een doosje of potje kunt bewaren. Hiermee bespaar je per jaar een heleboel plastic tandpasta tubes!

Verdiep je in Clean Beauty

Werp ook eens een kritische blik op jouw (huid)verzorgingsproducten. Wat smeer je dagelijks op je huid? En zijn deze producten eigenlijk wel goed voor je? In veel beautyproducten zitten ingrediënten die omstreden zijn vanwege hun negatieve invloed op je gezondheid of op het milieu. Verdiep je daarom eens in Clean Beauty. Dit zijn beautyproducten zonder chemische, schadelijke stoffen