Verzorgen van de gecombineerde huid

Wat is een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid heeft meestal een vettere t-zone (kin, neus, voorhoofd) en drogere wangen. Daarom is het aan te raden verschillende producten te gebruiken voor de verschillende zones. Gebruik natuurlijke producten want agressieve ingrediënten zoals alcohol en sls (schuimmiddel) kunnen je huid uitdrogen en irriteren.

Hoe verzorg je een gecombineerde huid?

Gebruik 's avonds een voedend reinigingsproduct (bv een milk) en een voedende crème zodat de drogere zones 's nachts goed gevoed worden.

Gebruik 's ochtends een milde gelreiniger voor de t-zone en een lichte crème zodat je de dag doorkomt zonder dat je t-zone gaat glimmen.

Exfolieer een gecombineerde huid 2 keer per week. Gebruik voor de t-zone een scrub om de poriën goed te reinigen. Gebruik voor de drogere plekken eventueel een milde scrub met hydraterende ingrediënten om velletjes of schilfertjes te verwijderen.

Als laatste een hele goede en leuke tip voor de gecombineerde huid: multimasken! Dit is het gebruik van verschillende maskers tegelijk. Gebruik een rijk, voedend masker op je wangen en een matterend masker voor je t-zone.