Verzorgen van de vochtarme huid

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid is geen huidtype maar een huidconditie. Hierbij heeft de huid een tekort aan vocht. Alle huidtypes  kunnen vochtarm zijn. Een droge huid heeft een tekort aan vetten/talg en kan daarnaast ook een tekort aan vocht hebben en dus ook vochtarm zijn. Een vette huid produceert te veel talg maar kan daarnaast ook vochtarm zijn.

Een vochtarme huid herken je aan een strak, gespannen of trekkerig gevoel. Daarnaast kan de vochtarme huid ook droogtelijntjes vertonen.

Oorzaken van een vochtarme huid

Er zijn verschillende factoren die een vochtarme huid kunnen veroorzaken. De natuurlijke barrière van de huid kan worden verstoord door het verouderingsproces, het eten van te weinig gezonde vetten, het structureel drinken van te weinig water en/of te veel alcohol, te agressieve reiniging van de huid, te droge lucht door verwarming of airco of invloed van de zon. Hierdoor droogt de huid uit. Maar gelukkig kun zelf iets doen aan een vochtarme huid.

Hoe verzorg je een vochtarme huid?

Een vochtarme huid vraagt om milde verzorging met een goed hydraterende olie of crème. Gebruik milde reinigingsproducten. Gebruik lauw water, geen heet water want dat kan je huid verder uitdrogen. Wrijf niet te hard en behandel je huid altijd voorzichtig. Gebruik een product met zonnefactor om je huid te beschermen.