Verzorgen van een droge huid

Wat is een droge huid? 

Een droge huid voelt schraal, ruw en/of trekkerig aan. Ook kan de huid schilferen of scheurtjes vertonen en jeuken. Daarom is het aan te raden producten te gebruiken die de huid voeden en hydrateren. Gebruik natuurlijke producten die goede werkzame ingrediënten bevatten die echt iets doen voor je huid en je huid herstellen. Goedkope, chemische crèmes leggen vaak alleen een vet laagje op je huid waardoor je moet blijven smeren.

Hoe verzorg je een droge huid? 

Reinig je droge huid alleen 's avonds en gebruik hiervoor een voedend reinigingsproduct zoals een rijke facewash of milk en toner. Gebruik lauw water, geen heet water want dat kan je huid verder uitdrogen. Wrijf niet te hard en behandel je huid voorzichtig.

Gebruik 's ochtends en 's avonds een rijke, voedende crème die je huid voedt, verzacht en beschermt tegen het winterse weer. Een must have voor een droge huid is een gezichtsolie, breng deze over je crème aan. Een olie vormt een barrière die de huid beschermt en zorgt ervoor dat de crème zijn werk goed kan doen.

Wees zeer voorzichtig met het exfoliëren van een droge huid. Wil je dit toch doen, gebruik dan een zeer milde scrub met hydraterende ingrediënten om velletjes of schilfertjes te verwijderen.