Verzorgen van een gevoelige huid

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is geen huidtype maar een huidconditie. Alle huidtypes (droog, vet of gecombineerd) kunnen gevoelig zijn.

Een gevoelige huid herken je aan overgevoeligheid voor veel producten, roodheid, rode vlekken of uitslag. Ook kan de huid snel reageren op warmte of kou en snel jeuken. Daarom is het aan te raden producten te gebruiken die geen parfum, parabenen of andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren bevatten. Gebruik natuurlijke producten met een eenvoudige formule.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Reinig een gevoelige huid alleen 's avonds en gebruik hiervoor een mild reinigingsproduct zoals een facewash of milk. Gebruik lauw water, geen heet water want dat kan je huid verder uitdrogen. Wrijf niet te hard en behandel je huid voorzichtig.

Gebruik 's ochtends en 's avonds een crème, serum of olie (afhankelijk van jouw huidtype) die je huid verzacht en beschermt.

Wees voorzichtig met het exfoliëren van je huid. Wil je dit toch doen, gebruik dan een zeer milde scrub met hydraterende ingrediënten om velletjes of schilfertjes te verwijderen.