Wat is multimasking

Multimasking is een term voor het gebruik van meerdere gezichtsmaskers tegelijk. Je gebruikt voor elke zone van je huid een masker wat geschikt is voor het huidtype van die zone. 

Waarom zou je multimasken?

Een masker stem je af op jouw huidtype en waar jouw huid behoefte aan heeft. Heeft jouw huid behoefte aan vochtinbrengend masker of juist een zuiverend masker? Maar soms hebben niet alle zones van je gezicht dezelfde behoefte. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wangen droog aanvoelen en een voedend en hydraterend masker nodig hebben, maar je t-zone (neus, kin en voorhoofd) wat vetter zijn en wat grovere poriën hebben en dus juist een zuiverend masker kan gebruiken. Is je huid dof en kan je wel wat ‘glow’ gebruiken? Of heb je fijne lijntjes of rimpeltjes en kan je huid wel een liftend masker gebruiken? Door multimasking kun je dus verschillende behoeften van je huid gelijktijdig vervullen. Hierdoor is multimasking een perfecte en effectieve manier om jouw huid te geven wat ze nodig heeft.

Hoe kan je multimasken?

Bekijk de huid van je gezicht goed en bepaal wat de verschillende zones van je gezicht nodig hebben. Kies hier vervolgens maskers bij die geschikt zijn voor de behoefte van de verschillende gezichtszones en smeren maar!