Wat kun je doen tegen cellulite?

Bijna alle vrouwen hebben het, cellulite. Het wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd omdat de huid niet helemaal glad is, maar er kleine bobbeltjes en putjes zichtbaar zijn. 80 tot 90% van de vrouwen hebben cellulite, ongeacht hun lichaamsbouw. Cellulite komt voornamelijk voor op plekken op je lichaam waar wat meer vet zit zoals benen en billen. Dit is heel normaal en ook niet iets om je voor te schamen. Toch vinden veel vrouwen deze putjes op hun benen en billen niet mooi. Gelukkig durven steeds meer vrouwen dankzij de #bodypositivity en #eerlijkefoto beweging op Instagram hun lichaam en huid te laten zien zoals hij is en hoeven benen met cellulite niet meer verstopt te worden.

Wat is cellulite?

Cellulite ontstaat door een toename van het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. Door een slechte bloedcirculatie kunnen afvalstoffen en vocht moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor kleven vet, afcalstoffen en vocht samen. Het bindweefsel verhardt en er ontstaan kuiltjes en putjes in je huid. Hierdoor ziet de huid er bobbelig uit.

Waardoor ontstaat cellulite?

Bij het ontstaan van cellulite spelen diverse factoren een rol. Cellulite kan erfelijk zijn. Als vrouwen in je familie het hebben, is de kans hoger dat jij het ook hebt. Ook het vrouwelijke hormoon oestrogeen speelt een rol bij de vorming van cellulite. Bijvoorbeeld door het gebruik van de anti-conceptie pil kan cellulite ontstaan of toenemen. Bepaalde voeding zoals vet, zout of suikerrijk voedsel kunnen leiden tot (verergering van) cellulite. Als je onvoldoende lichaamsbeweging hebt, heb je meer kans op cellulite. Mensen met allerlei lichaamtypen kunnen cellulite hebben, maar mensen met overgewicht hebben een grotere kans.

Wat kun je doen tegen cellulite?

Zoals al eerder genoemd, is cellulite normaal en niet iets om je voor te schamen. Toch willen veel vrouwen net iets gladdere benen en billen zodat je net iets zelfverzekerder dat kortje jukje aan kunt.

Wat kan helpen, is het scrubben van je huid onder de douche met deze anti cellulite scrub van Dr. Botanicals. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd, verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen afgevoerd. Gebruik daarna een bodylotion zoals  de anti cellulite bodylotion van Dr. Botanicals. Deze vermindert een sinaasappelhuid en maakt de huid zacht en glad.

Door jezelf een gezonde levensstijl aan te leren, verminder je cellulite. Eet gezond, zorg ervoor dat je voldoende vitamines en vezels binnen krijgt en drink veel water! Sporten heeft een positief effect op cellulite. Combineer cardio met krachttraining. Zo verbeter je de bloedsomloop en verstevig je de spieren. Als je een zittend beroep hebt, is het ook belangrijk om regelmatig even op te staan van je stoel en je benen en billen even te bewegen voor de doorbloeding.