Beautytips en inpaktips voor op vakantie

De vakantietijd is weer aangebroken! In deze blog geef ik je waardevol advies om je huid optimaal te verzorgen tijdens de vakantie. Ook deel ik mijn favoriete producten met je én deel ik interessante tips & tricks voor het handig inpakken en meenemen van je beautyproducten.

Tips om je huid te beschermen tijdens een dagje in de zon

Een dagje aan het strand of aan het water, heerlijk vind ik het! Maar teveel blootstelling aan zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Daarom is het erg belangrijk je huid te beschermen met een goede zonnebrandcrème. Een rode huid en rimpeltjes rondom je ogen na een dagje in de zon willen we tenslotte allemaal niet! Smeer regelmatig (elke 2 uur) en voldoende (een halve theelepel voor je gezicht en een hele theelepel per lichaamsdeel)!

Omdat ik best snel verbrand, zoek ik ook regelmatig de schaduw op. Vooral tussen 12.00 en 16.00 uur wanneer de zonnestraling op zijn sterkst is. Ook heb ik altijd een dunne pareo bij om over mijn schouders of benen te leggen.

Een laatste maar hele effectieve tip om je gezicht te beschermen: draag een pet of hoedje als je toch lang in de zon loopt of ligt.

Skincare tips om je huid te verzorgen bij warm en zonnig weer

In de zomer heeft je huid vaak een andere verzorging nodig dan in de winter. Vervang de volle, rijkere crèmes door lichte en luchtige hydratende crèmes met een dunnere of gelachtige structuur.

Na een dagje zonnen is het belangrijk om je huid goed in te smeren om het vochtgehalte aan te vullen en uitdroging te voorkomen. Je huid heeft na een dagje in de zon tenslotte behoorlijk wat te verduren gehad! Ook op vakantie probeer ik zoveel mogelijk verzorgingsproducten gebruiken die natuurlijk, vrij van chemische stoffen en dierproefvrij zijn. Mijn gezicht smeer ik na een lauwe douche in met een hydraterende crème om droogtelijntjes te voorkomen.

Voor mijn lichaam gebruik ik de aftersun van Loveli. Mijn voeten scrub ik lekker en daarna smeer ik ze in met de voetcrème van Loveli.

Inpaktips voor je verzorgingsproducten

Het blijft altijd weer een uitdaging; wat past er in je koffer en wat moet helaas thuis blijven?

Ruimtebesparend in je koffer en beter voor het milieu; wasbare wattenschijfjes! Ik neem er 2 mee op vakantie en spoel deze met een klein beetje facewash of wasmidddel.

Regelmatig ontvang ik mini’s en samples van dagcrèmes. Deze spaar ik gedurende het jaar op en gebruik ze dan in de vakantie. Dit scheelt een heleboel ruimte in mijn toilettas. De verpakkingen van de mini’s probeer ik te hergebruiken. Ik maak ze goed schoon en vul ze met een kleine hoeveelheid van producten die ik al heb. Zo heb ik bijvoorbeeld in een leeg glazen potje van een dagcrème wat scrub voor mijn lichaam gedaan. Na de vakantie ontsmet ik het potje weer en bewaar het voor de volgende vakantie. Ook wasmiddel neem ik mee in een proefflaconnetje wat ik ooit van Seepje ontving. Ik vul het gewoon telkens weer met mijn grote Seepje fles. Een handige en duurzame oplossing!

Producten die kunnen lekken kun je meenemen in een duurzaam zakje zoals de stasherbag (te koop bij Natuurlijk Henriette in Dongen). Deze siliconen zakjes zijn luchtdicht, lekvrij en vrij van hormoonverstorende en andere schadelijke stoffen. Mocht er onverhoopt toch iets gaan lekken dan komt het in elk geval niet op je kleding. De zakjes kun je eenvoudig schoonmaken en tijdens je vakantie gebruiken voor bv het meenemen van fruit tijdens een wandeling.

Wil je meer lezen over duurzaam op vakantie gaan? Kijk da ook eens op de website www.duurzamestapjes.nl

Heb jij nog goede tips voor op reis? Of vond je deze blog interessant en waardevol om te lezen? Laat dan een reactie achter of deel het met andere beautylovers die bewust leven!

Liefs, Ellen


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter