Hoe kom je van lippenbalsem verslaving af?

Misschien herken je het wel; elk uur even je lippen insmeren met lippenbalsem. Dan zou het zomaar eens kunnen dat jij verslaafd bent aan lippenbalsem. Hoewel het een vrij onschuldige verslaving is vergeleken bij andere verslavingen, is het toch beter als je afbouwt en stopt met het constant insmeren van je lippen. Heel veel lippenbalsems van bekende drogisterij merken bevatten namelijk ingrediënten die je lippen afsluiten en die niet goed zijn voor je huid.

Hoe kan het dan dat sommige lippenbalsem zo verslavend werkt?

De huid van je lippen is vele malen dunner dan de rest van je huid. Daarom zijn je lippen ook een stuk gevoeliger voor warmte en kou en drogen ze sneller uit. De huid van je lippen bestaat uit cellen en deze vernieuwen zich elke 4 weken. De buitenste laag bestaat uit dode huidcellen welke vanzelf en ongemerkt loslaten. Gebruik je heel veel lippenbalsem waarin ‘verkeerde’ ingrediënten zitten? Dan leg je een laagje om de laag met dode huidcellen waardoor deze niet los kunnen laten. Hierdoor worden je lippen droog. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel en hierdoor ga je weer meer lippenbalsem smeren. Je lippen voelen weer even zacht tot je het laagje weer van je lippen hebt afgelikt en ze weer droog voelen. En je gaat weer opnieuw smeren. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel en houdt je je droge lippen in stand in plaats van dat je het verhelpt.

Hoe kom ik van mijn lippenbalsemverslaving af?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Kijk eens kritisch naar de ingrediënten van jouw lippenbalsem. Als deze stofjes bevat die niet vriendelijk zijn voor je huid, stop dan direct met het gebruiken ervan! Ingrediënten die je beter kunt vermijden zijn: Menthol, phenol, camphor, eucalyptus, propyl- en butyl parabenen, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, quartenium-15 en alcohol *.

Welke lippenbalsem is goed voor mijn droge lippen?

Ga op zoek naar een lipbalm op basis van natuurlijke, plantaardige oliën en boters zoals jojobaolie, sheaboter of cacaoboter Andere ingrediënten waar je lippen goed op reageren zijn petrolatum, ceramiden, niacinamide, dimethicone, lanolin, glycerin, panthenol, hyaluronic acid *. Een fijne 100% natuurlijke en troepvrije lipbalm is die van het Nederlandse merk Loveli. Deze is ook verkrijgbaar met een vleugje kleur (uit natuurlijke kleurstoffen).

Als je overstapt naar een natuurlijke lippenbalsem, kan dat even wennen zijn. Natuurlijke lipbalm legt geen laagje op je lippen waardoor je lippen wat minder glad aan kunnen voelen dan je gewend bent met andere lippenbalsem. Je lippen worden door de natuurlijke lippenbalsem wel gevoed. Dus hou even vol! Smeer gerust een keertje extra, dat kan met lippenbalsem zonder chemische ingrediënten geen kwaad. Na verloop van tijd zul je merken dat je steeds minder hoeft te smeren en misschien zelfs een hele dag niet meer aan lippenbalsem denkt.

Sommige mensen hebben hetzelfde probleem met neusspray als met lippenbalsem. Maar blijven sprayen omdat je het gevoel hebt dat je anders geen adem kan halen. Ook hier is een natuurlijke oplossing voor! Wil je hier meer over weten? Lees dan de blogs van de Kruidentante.

Ik wens je veel succes en hopelijk ben je snel van lippenbalsem verslaving af!

Vond je deze blog interessant en waardevol om te lezen? Laat dan een reactie achter of deel het met andere beautylovers die bewust leven!

Liefs, Ellen

*Bron: Dr. Jetske Ultee


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter