De beste natuurlijke babyverzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten

Waarschijnlijk ben jij -omdat je bij deze blog terecht bent gekomen- al heel bewust bezig met groene en duurzame verzorgingsproducten. Natuurlijk wil je als moeder alleen het allerbeste voor jouw baby of kindje en voor hen ook alleen verzorgingsproducten gebruiken die ‘troepvrij’ zijn. In deze blog vertel ik je meer over natuurlijke babyverzorging.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je voor natuurlijke babyverzorging zou moeten kiezen.

De eerste is dat een babyhuidje super kwetsbaar is. Wist je dat de huid van een baby vijf keer zo dun is dan de huid van een volwassene? Daardoor kunnen er sneller irritaties ontstaan en kunnen schadelijke stoffen makkelijker door de huid dringen. Het is dus een goed idee om eens te kijken naar baby- en kinderverzorgingsproducten zonder chemische of synthetische toevoegingen zoals parabenen en parfum. 

Ook zijn natuurlijke producten minder belastend voor het milieu. Ze bevatten bijvoorbeeld geen microplastics en worden duurzamer en eerlijker geproduceerd. Vaak zijn ze ook vegan en dierproefvrij.

Zelf heb ik gekozen voor de baby, kind en mama producten van het natuurlijke en biologische merk Alteya Organics. Dit merk voldoet aan alle voorwaarden die ik belangrijk vind. Het bevat alleen de beste biologische en eerlijk geproduceerde ingrediënten, is vegan en dierproefvrij. De beste keuze voor jouw baby of kindje dus! Voordat ze in het assortiment van Green Rose Beauty opgenomen werden, heb ik de producten laten testen door verschillende mama’s met baby’s of kindjes en zij waren allemaal erg enthousiast en tevreden!

Een aantal tips voor natuurlijk en duurzame babyverzorging:

Alteya Organics heeft een super zachte en heerlijk geurende babywash voor huid en haar in een handige pompflacon. Spettert jouw kindje nogal graag in bad? Dan is een duurzame babyhanddoek die je tijdens het badderen als schort kan dragen en jou dus droog houdt. De ideale aanvulling voor jouw intieme badmomentje met je kindje.

Heeft jouw baby geïrriteerde billetjes? Dan is er de babybillencrème en luieruitslagcrème om roodheid en luieruitslag te voorkomen en genezen. En in het kader van duurzaam en milieuvriendelijk leven: kijk eens naar wasbare luiers. Hiermee bespaar je 25 kilo afval per maand en een heleboel in je portemonnee!

Kernmerken van een babyhuid zijn dat hij snel uitdroogt en zeer gevoelig is voor uv straling van de zon. Smeer je baby dus lekker elke dag in met een lotion of als je naar buiten gaat, met een natuurlijke zonnebrandcrème speciaal voor baby’s en kinderen.

Tot en met 17 juli ontvang je 50% korting op het 2e product van Alteya Organics in de webshop van Green Rose Beauty met code BABY50.

Ik wens je veel mooie momenten met jouw baby of kindje toe!

Vond je deze blog interessant en waardevol om te lezen? Laat dan een reactie achter of deel het met andere mama’s die bewust leven!

Liefs, Ellen


Ouder bericht Nieuwer bericht


  • AndrewPienO op

    I confirm. So happens.


Laat een reactie achter