Multimasking

Wat is multimasking?

Multimasking is een term voor het gebruik van meerdere gezichtsmaskers tegelijk. In deze blog vertel ik je er alles over!

Bijna elke vrouw heeft wel een gezichtsmasker in de badkamer staan om de huid een oppepper te geven. Een gezichtsmasker is een echt verwenmomentje voor je huid en kun je 2 keer per week gebruiken als aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een masker is een echte boost voor je huid omdat het een hoge concentratie aan werkzame stoffen bevat. Een masker breng je aan op je gezicht, laat je ongeveer 10 minuten intrekken (kijk welke inwerktijd er op de verpakking staat) en neem je af met een milieuvriendelijk wasbaar wattenschijfje.

Waarom zou je multimasken?

Een masker stem je af op jouw huidtype en waar jouw huid behoefte aan heeft. Heeft jouw huid behoefte aan vochtinbrengend masker of juist een zuiverend masker? Maar soms hebben niet alle zones van je gezicht dezelfde behoefte. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wangen droog aanvoelen en een voedend en hydraterend masker nodig hebben, maar je t-zone (neus, kin en voorhoofd) wat vetter zijn en wat grovere poriën hebben en dus juist een zuiverend masker kan gebruiken. Is je huid dof en kan je wel wat ‘glow’ gebruiken? Of heb je fijne lijntjes of rimpeltjes en kan je huid wel een liftend masker gebruiken? Door multimasking kun je dus verschillende behoeften van je huid gelijktijdig vervullen. Hierdoor is multimasking een perfecte en effectieve manier om jouw huid te geven wat ze nodig heeft.

Hoe kan je multimasken?

Dat is eigenlijk heel makkelijk! Bekijk de huid van je gezicht goed en bepaal wat de verschillende zones van je gezicht nodig hebben. Kies hier vervolgens maskers bij die geschikt zijn voor de behoefte van de verschillende gezichtszones en smeren maar!

Ik gebruik zelf vaak het Dr. Botanicals Charcoal Superfood Mattifying Face Mask op mijn vettere t-zone en het Dr. Botanicals Cocoa & Coconut Superfood Reviving Hydrating Mask op mijn droge wangen. 

Wil je meer informatie over het samenstellen van een goede huidverzorgingsroutine? Lees dan ook eens deze blog.


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter