Huidverzorgingsroutine - hoe reinig en verzorg je je huid?

Een goede gezichtsverzorgingsroutine draagt bij aan een gezonde, rustige en stralende huid. Maar hoe verzorg je je gezicht nu het beste? Welke stappen neem je en welke reinigingsproducten en verzorgingsproducten neem je op in je routine? Welke producten zijn het meest geschikt voor jouw huidtype? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen. Na het lezen van dit artikel kun jij een gezichtsverzorgingsroutine samenstellen die het beste past bij jouw lifestyle, leeftijd en huidtype.

Gezichtsreinigingsroutine

Hoe reinig je je gezicht? Er zijn verschillende manieren om je gezicht te reinigen. Reinigingsproducten die je in je dagelijkse reinigingsroutine op kunt nemen zijn een cleanser, een toner en micellair water.

Een cleanser verwijdert vuil en make-up van je gezicht. Als je een droge huid hebt, kun je een reinigingslotion gebruiken die wat voller of vetter van structuur is. Een reinigingslotion masseer je op je gezicht en neem je af met een (herbruikbaar) watje. Als je een vettere of onzuivere huid hebt, kun je een facewash of een licht, schuimig product dat je met water afspoelt gebruiken.

Een toner verwijdert de laatst sporen van vuil, vet, make-up en het overtollige reinigingsproduct, sluit je poriën en verstevigt je huid. Een toner breng je aan op een (herbruikbaar) watje. Vervolgens neem je je gezicht hiermee af.

Micellair water verwijdert vuil en make-up, ook oog- en lipmake-up zoals mascara, eyeliner en lippenstift. Micellair water breng je aan op een (herbruikbaar) watje. Vervolgens neem je je gezicht hiermee af. Wil je meer weten over micellair water, lees dan ook eens dit artikel.

Het is belangrijk dat je elke avond je gezicht goed reinigt voordat je naar bed gaat. Vooral als je make-up gebruikt. Neem even een paar minuten de tijd om je gezicht met een cleanser, toner en micellair water te reinigen. Heb je een keer wat minder tijd? Gebruik dan een micellair water om in elke geval de grootste sporen van vuil van je gezicht te verwijderen.

Heb je wat extra tijd en wil je je huid en je poriën een keer extra goed reinigen? Dan kun je aanvullend op je dagelijkse routine je huid 2 keer per week exfoliëren. Exfoliëren betekent het verwijderen van dode huidcellen. Hierdoor ontstop je verstopte poriën en wordt de huid egaler stralender. Wil je meer weten over exfoliëren lees dan eens dit artikel.

Gezichtsverzorgingsroutine

Nadat je je huid hebt gereinigd, is het belangrijk dat je de huid verzorgt. Maar hoe verzorg je je gezicht nou het beste? Dat is afhankelijk van je huidtype, leeftijd en wat je zelf fijn vindt natuurlijk.

Om je huid te verzorgen zijn er verschillende producten die je in je dagelijkse routine kan opnemen zoals een dagcrème, nachtcrème, oogserum, gezichtsserum of olie. Een dagcrème hydrateert en verzorgt de huid en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en is aan te bevelen voor alle leeftijden. Een nachtcrème helpt de huid ’s nachts herstellen. Juist ’s nachts is de huid het meeste bezig met herstel en de aanmaak van nieuwe cellen. Een goede nachtcrème kan hierbij ondersteunen. Heb je specifieke huidproblemen die je aan wilt pakken zoals roodheid, vlekjes of rimpeltjes? Gebruik dan onder je dag- of nachtcrème een serum. Een serum is een vloeibaar product dat snel intrekt en bevat een hoge concentratie aan werkzame stoffen. Wil je kraaienpootjes of donkere kringen rondom de ogenaanpakken? Dan zijn er speciale oogserums die geschikt zijn voor de gevoelige huid rondom de ogen. Vooral bij de 30+ huid is een serum aan te bevelen om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Wil je meer lezen over serums dan kan dat in dit artikel.

Heb je wat tijd over en zin in een verwenmomentje voor je huid? Dan kun je aanvullend op je dagelijkse routine 2 keer per week een gezichtsmasker gebruiken. Een masker is een echte boost voor je huid omdat het een hoge concentratie aan werkzame stoffen bevat. Een masker breng je aan op je gezicht, laat je 10 minuten intrekken en neem je af met een (herbruikbaar) wattenschijfje. Bekijk goed wat jouw huidtype is en waar jouw huid behoefte aan heeft en stem het masker hier op af. Zo heeft Dr. Botanicals een masker speciaal voor de droge huid, maar ook 1 voor de onzuivere huid.

Verzorging per huidtype

Elk huidtype heeft een andere verzorgingsroutine nodig. Wil je weten hoe je een droge huid verzorgt? Of een vette of gecombineerde huid? Lees dan eens deze blog.


Nieuwer bericht


Laat een reactie achter